Hur leker man med killarna?

Hur leker man med killarna? Frågade min dotter uppgivet idag.
Hon vill så gärna lära känna killarna och vara med i deras lekar. Men på skolan är det strikt uppdelat, pojkarna leker med pojkar och flickor med flickor. Det står inte i läroplanen. Det bara blir så.
Så sorgligt.
Jag funderade på vad vi lekte när jag var liten. Det var dunken, bygga samhällen långt ute i skogen, killarna jagar tjejerna, spela foboll, leka med lego och dockor eller bara cykla runt planlöst etc, etc. I nästan alla lekar var vi tillsammans flickorna o pojkarna, och snackade, bråkade och slogs och tog på varandra lite i smyg, jättespännande! Vi frågade chans blev ihop, gjorde slut utan att ha pratat med varandra eller grovhånglade på ”pratyn” så fönstrena immade igen. Vi tränade tungkyssar på en killkompis som lika upphetsande som att pussa en disktrasa eller lekte hund. Vad var detta? Jo social träning. Leken handlade om att förstå hur man umgås med varandra, med det motsatta könet.
Nu leker flickorna med flickorna enbart. Mix går inte. Och på fritiden hänger de mest framför datorn och just nu är det spelet Panfu som gäller.
Panfu = en karaktärslös pandabjörn som man klär upp i olika kläder och kan ge högre status till som Guldpanda. Har du inte Guldpanda är du mes.
Kan man pussa på en panfupanda så fönstren immar? Nä! Tråkig lek. Tänker jag spontant.
Min dotter är kär i Maximilian, en killpanfu, som kan vara en kille, eller tjej eller pedofil, ingen vet.
Stora frågan just nu handlar om att skaffa isdräkten till Panfun. Ett uppdrag viktigare än livet, man kan bara göra ett uppdrag om dagen. Cameria ger ut uppdragen. Nån slags Queenpanda. Man kan blidka henne med lavablommor.
Och så måste man ta sig över Dödens bro. Argh gäsp. I Datorn. z z z.
Stackars moderna barn. Hur står de ut?
Hur leker man med killarna?
Ja pröva IRL. Eller?

Häromdagen föreslog jag för dottern och tjejkompisen. ”Ni kan ju leka med lego. Jag lägger ut ett lakan på golvet och så häller vi ut allt lego på den så kan leka”.
”Är det leken” frågade kompisen!!
Att hälla ut lego på ett lakan!! är det leken!!!
Ja, den tar 7 sekunder, var det inte en rolig lek??? jävla moderna trötta skitungar

Stackars min dotter som inte får leka lego med en pojkarna, krypa runt på golvet på ett lakan och knö. Vilken träning, Så mycket roligare!
Men det är kanske tur för resten av jorden, för befolkningsexplosionen kommer att stanna av automatiskt när nästa generation tar över som inte har lärt sig umgås normalt IRL.