Yvonne Skattberg arbetade som ansvarig utgivare på tidningsförlaget T&T Media i Köpenhamn. Efter en gedigen 30 årskris gjorde hon en helomvändning i livet och började som ståuppkomiker. Hon vann det årets debutpris ”Släng dig i väggen” och arbetar idag som ståuppkomiker, föreläsare och showartist. Hon har medverkat i radio och teveprogram, och gjort mängder av företagsjobb och uppträtt på de flesta ståuppscener runt om i landet.

I flera år arbetade Yvonne med showgruppen En Liten Jävla Kvinnorörelse tillsammans med Anna-Lena Brundin, Zeid Andersson och Ann Westin. Och medverkade i Showerna En Liten Jävla Julshow, En Liten Jävla Krogshow och En ANNAN Liten Jävla Show.

Hela 2008 ägnade Yvonne åt farsen Trazzel på Skandiateatern i Norrköping. Året därpå uppträdde hon med föreställningen Alfahonor tillsammans med komikern Zinat Pirzadeh på Boulevardteatern och en kort turné i södra Sverige.

Yvonne medverkade hösten 2009 i Tv3 Comedy fight club

Årets kvinnliga komiker

Utsedd till årets kvinnliga komiker på svenska Standup Galan på Södra teatern 28 augusti 2007.
Juryns motivering löd ”En jävla standupstjärna till jänta från obygden som roar och oroar och charmar alla med sina naiva och vassa samhällsbetraktelser”


Fotograf Mike Räsänen


En ANNAN liten jävla show

En ANNAN liten jävla show hade premiär på Scalateatern i Stockholm 2 februari 2008.
Efter en inspirationsresa till Las Vegas och Berlin stod gänget med en bunt kvitton som skulle redovisas. Resultatet blev En ANNAN liten jävla show med bland annat En Skämmassång på Ukelele, En Bulgarisk kvinnokör samt ett Liverpoolband som dök upp för att göra comeback.

Medverkande var förutom Yvonne, Anna-Lena Brundin, Ann Westin och Zeid Andersson.

Regi: Magnus Egler ,
Koreografi: Roger Lybeck och Birgitta Egerbladh
Kläder: Ove Sandström, Gunilla Lindblad, Louise Malmroos och Linda Koelman Musik: Harald Lindell, Zeid Andersson och Agnes Berg
Rapplärare: Dogge Doggelito
Ljusdesign/scenografi Pelle Larsson Lightland AB

Standup Comedy – Nu i svartvitt.

En tvåmansföreställning med Marika Carlsson på Mosebacke hösten 2007.


Foto: Anna Lindkvist

En Liten jävla Krogshow

Yvonne bildade 2003 tillsammans med kollegorna Anna-Lena Brundin, Zeid Andersson och Ann Westin gruppen En liten jävla kvinnorörelse. ”Vi är fyra små jävla ståuppkomiker som bildat en liten jävla kvinnorörelse och de enda vi vill är att ha lite jävla skoj innan vi plockar ut vår lilla jävla pension.”
De fyra komikerna gjorde succé i den Moulin Rouge inspirerad showen där de vävde samman sång, dans och comedy i en sanslöst rolig föreställning. De körde för fulla hus på Slagthuset i Malmö, på Gillestugan i Göteborg, Mosebacke i Stockholm, på Trädgår´n i Göteborg och dessutom en lång turné genom hela landet.

En liten jävla krogshow sändes på SVT 6 januari 2007.

Inspelning på Berns 1998 av Släng dig i Brunnen

Jag och Hille började skriva humor -95, för skoj skull.

Här efter föreställningen ”Eclipse Solar” på U-båtshallen i Malmö- 96.